8.08.2010

Tombul köfte


Malzemeler: 8-10 adet
500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
süslemek için: marul yaprakları, havuç, biberli zeytin

Hazırlanışı: Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, iri köfteler hazırlayın. Köfteleri arkalı önlü ızgara yapın ve servis tabağına alın. Marul yaprakları, havuç ve biberli zeytinle süsleyip, servis yapın.

Kaynak: Sofra

0 yorum on "Tombul köfte"

Yorum Gönder

İzleyicilerim