8.08.2010

EKMEKLİ TAS KEBABI


MALZEMELER:

-400 gr kuşbaşı et
-2 adet orta boy kuru soğan
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-2-3 adet yeşil biber
-3 adet orta boy domates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Tuz, karabiber, kekik
-2 adet hamburger ekmeği



YAPILIŞI:

Öncelikle etler bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra kuru soğan ve biberler doğranır ve zeytinyağ ilavesiyle birlikte etlere ilave edilir. Kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler ilave edilir. Salçası da eklendikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su eklenir. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekik de eklenerek orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar kaynadıktan sonra da kısık ateşte etler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Diğer taraftan hamburger ekmekleri ortadan ikiye bölünür ve içleri doldurulacak şekilde boşaltılır. Sonra da bu ekmekler fırında hafifçe kızartılır ve pişen tas kebabı içlerine paylaştırılır. En son olarak da doldurulmuş bu ekmeklerin üzerine etin suyundan gezdirilir ve maydonoz ve nane yapraklarıyla süslendikten sonra servis yapılır.

0 yorum on "EKMEKLİ TAS KEBABI"

Yorum Gönder

İzleyicilerim