19.05.2009

Ispanaklı Krep



Hem içi hem dışı lezzetli ıspanaklı krep tarifi. Şık sunumuyla özel sofralarınıza çok yakışacak.

Malzemeler,
Krep için,
4 yumurta
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
Harcı için,
Yarım kilo temizlenmiş ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 dilim beyaz peynir
Sosu için,
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı,
Krep malzemelerini derin bir kapta karıştırıp, buzdolabında yarım saat bekletin.
Soğanları küp küp doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin.
Teflonda tavada yağı kızdırıp, soğan ve sarımsaklı ekleyip kavurun.
Temizlenmiş ıspanakları tavaya ekleyip, suyunu çekene kadar soteleyin.
Küçük bir tavada un, sütü çırparak pişirin.
Karışımı ıspanaklara ekleyin.
Beyaz peynirleri küp küp doğrayıp ıspanaklara ilave edin.
Krep hamurunu dolaptan çıkarın.
Teflon tavaya biraz yağ ekleyin.
Krep hamurdan kepçe yardımıyla alıp tavada iki tarafını pişirin.
Ispanaklı karışımı kreplerin içine koyup sarın.
1 su bardağı suyun içine salçayı ekleyip karıştırarak kaynatın.
Sosu sıcakken kreplerin üzerine dökün.
Sıcak olarak servis yapın

0 yorum on "Ispanaklı Krep"

Yorum Gönder

İzleyicilerim