19.05.2009

Fıstıklı kaymaklı cezerye



Havuçları rendeleyip, üzerine tozşekeri ekleyin. Ocağa koyup, suyunu çekene kadar pişirin ve altını kapatın. Un ve nişastayı içine katıp, macun kıvamına getirin. Ceviz ve antepfıstığını irice çekip, üzerine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bir zemine koyup, elinizle bastırarak açın. Soğuduktan sonra 3 parmak eninde kareler şeklinde kesin. Her parçanın içine 1 çorba kaşığı kaymak koyup, kürdanla tutturduktan sonra servis yapın.


Malzemeler
* 4 adet orta boy havuç
* 3 su bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı un
* Yarım su bardağı ceviz
* Yarım su bardağı antep fıstığı
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 250 gr. kaymak

0 yorum on "Fıstıklı kaymaklı cezerye"

Yorum Gönder

İzleyicilerim