8.08.2010

Vişneli İrmik Prenses


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 50gr margarin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı vişne
  • Süslemek için şam fıstığı

Yapılışı:

  • Derin bir tencerede sütü, şekeri ve irmiği karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Ateşten indirdikten sonra içine vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın.
  • Tatlı hafif ılındıktan sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip karıştırın.
  • Vişnelerin varsa çekirdeklerini çıkarın.
  • Servis kasesinin içine irmikli muhallebinin yarısını dökün.
  • Üzerine kalan vişneleri dizin. Vişnelerin üzerine kalan muhallebiyi döküp, düzeltin.İiyice soğutup, şamfıstığı ve taze vişne ile süsleyip, soğuk olarak arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis yapın.

Not: Mevsimine göre vişne yerine çilek kullanabilirsiniz.

0 yorum on "Vişneli İrmik Prenses"

Yorum Gönder

İzleyicilerim