9.08.2010

Kayısılı Cevizli Şekerleme


Malzemeler: 10-12 kişilik
10 adet pötibör bisküvi
20 adet kayısı
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 adet muz
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kakao




Hazırlanışı: Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin. Hazırladığınız karışımdan sıkma pompası ya da elinizle minik şekerlemeler yapın. Şekerlemeleri ceviz bulayıp dolapta 1 saat bekletin. Kalan kayısıları ikiye bölüp servis tabağına döşedikten sonra şekerlemeleri üzerine yerleştirip servis yapın.

0 yorum on "Kayısılı Cevizli Şekerleme"

Yorum Gönder

İzleyicilerim