19.05.2009

Reçelli Minik Pastalar




Malzemesi:
Malzemeler: Pandispanya için: 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı yoğurt 1 paket vanilya Aldığı kadar un (ilk başta 1 su bardağı ekleyin) İçi için: Kiraz reçeli (ama farklı bir reçelde olabilir) Süslemesi için: Şeker hamuru Bitter çikolata Pudra şekeri (şeker hamurunu açmak için)

Tarifi:
Yapılışı: Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker yüksek devirde 5 dakika kadar çırpılır. Üzerine un haricinde tüm malzeme eklenerek homojen ve pürüzsüz bir karışım ortaya çıkana kadar çırpılır. Yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edilir. Fırın 180 derecede ısıtılır margarin ile yağlanmış tepsiye hamur karışımı dökülür ve ince bir kat oluşturulur. Yaklaşık 20-25 dk. pişen pandispanya soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kurabiye kalıpları sayesinde kesilir. (unutmayın her şekilde 2 tane olacak şekilde kesilmeli. Şeker hamurunu açmak için tezgâha pudra şekeri serpilir. Şeker hamuru ince bir tabaka halinde açılır, pandispanyayı kesmek için kullandığınız kalıplarla kesilir. Yapacağınız her bir pastacığın üst kapağını oluşturacak parça için aynı kalıp kullanır. Bitter çikolata benmari usulü eritilerek tahta çubuk yardımı ile pastalıkların üzerine serpilir ve pastalar servis tabağına alınarak servis yapılır.

0 yorum on "Reçelli Minik Pastalar"

Yorum Gönder

İzleyicilerim