19.05.2009

Havuç çorbası


Havuç çorbası
Havuçları kalın kalın doğrayın. Patates ve soğanı da doğrayıp, sarmısakla birlikte hepsini derin bir tencereye koyun. Suyunu ilave edip haşlanmaya bırakın. Sebzelerin iyice yumuşadıklarını gördükten sonra ısıtılmış sütü içine katın. Son olarak yağ ve tuz ekleyip blendırdan geçirin. Taze karabiberle tatlandırın. Lezzetli ve besleyici özelliğe sahip çorbanız hazır!

MALZEMELER (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
* 500 gr. havuç
* 1 orta boy soğan
* Orta boy patates
* 2 diş sarmısak
* 1 bardak süt
* 5 bardak sıcak su
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Taze karabiber

0 yorum on "Havuç çorbası"

Yorum Gönder

İzleyicilerim