28.04.2009

Sebzeli Pilav (8 ay ve üzeri bebekler için)


Malzemeler
1 adet küçük boy havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı mısır
2 çorba kaşığı bezelye
50 gr haşlanmış tavuk eti
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı mısır yağı

Yapılışı
Havucun dışını temizledikten sonra rendenin ince rendeleyen tarafıyla rendeleyin. Mısır ve bezelyelerin dış zarlarını çıkardıktan sonra havuçlarla birlikte tencereye koyun. Tavuk etini küçük küçük tifttikten sonra tavuk suyu ve yağ ile birlikte tencereye ilave edin. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pilavınız ılındıktan sonra bebeğinizin yiyebileceği şekilde çatalla ezip yedirebilirsiniz.

Öneriler
• Kullandığınız pirincin cinsine göre su miktarı değişeceğinden suyu az gelir, pişmezse biraz daha tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
• Bebeğinizin sebzeli pilavı daha rahat yiyebilmesi için yoğurt ya da tavuk suyu ekleyip yumuşatabilirsiniz.
• Daha büyük çocuklara hazırlayacağınız pilavda bezelye ve mısırın dış zarlarını temizlemeden pişirebilirsiniz.

0 yorum on "Sebzeli Pilav (8 ay ve üzeri bebekler için)"

Yorum Gönder

İzleyicilerim