Malzemeler
1 adet orta boy armut
1 adet büyük boy kırmızı erik
5-6 adet kiraz
Yapılışı
Armudun kabuklarını tamamen soyup, çekirdeklerini temizleyin.
Kırmızı eriği ve kirazları iyice yıkadıktan sonra bıçak ile ortadan kesip çekirdeğini çıkarın.
Erik ve kirazların kabuğunu püreye karıştırmadan tüm malzemeyi cam rende ile rendeleyin.
Meyve püresini mama kasesine aldıktan sonra bekletmeden bebeğinize yedirebilirsiniz.
Öneriler
• Püreyi bekletmeden bebeğinize yedirebilmek için meyvelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
• Tatlı, sulu ve olgun meyveleri kullanırsanız bebeğinizin daha çok hoşuna gidecektir.
• Püreyi üzüm suyu ile daha sulu bir kıvamda hazırlayabilirsiniz.
• Tüm malzemenin çekirdeklerini temizledikten sonra kabukları ile birlikte blenderde iyice parçalayarak da hazırlayabilirsiniz.
• Pürenin içine bebeğinizin ayına uygun olarak tahıllı, tahıllı ballı veya yulaflı kaşık mamalarından karıştırarak değişik tatlar elde edebilirsiniz.
28.04.2009
Meyve Püresi (7 ay ve üzeri bebekler için)
Gönderen
Admin at 4/28/2009 01:46:00 ÖS
Etiketler: 10 Aylık Bebek Yemekleri, 11 Aylık Bebek Yemekleri, 12 Ay Üstü Bebek Yemekleri, 7 Aylık Bebek Yemekleri, 8 Aylık Bebek Yemekleri, 9 Aylık Bebek Yemekleri
Etiketler: 10 Aylık Bebek Yemekleri, 11 Aylık Bebek Yemekleri, 12 Ay Üstü Bebek Yemekleri, 7 Aylık Bebek Yemekleri, 8 Aylık Bebek Yemekleri, 9 Aylık Bebek Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "Meyve Püresi (7 ay ve üzeri bebekler için)"
Yorum Gönder