28.04.2009

Jöleli Kurabiye


Malzemeler
1 adet yumurta
2,5 su bardağı beyaz un
1 çay bardağı toz şeker
1/3 paket margarin
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Üzeri için
1 paket tart jöle
Meyve suyu

Yapılışı
Derin bir kabın içine yumurtayı kırıp toz şeker ilave ettikten sonra kabarana kadar mikserle çırpın.
Yağ, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın.
Unu ekleyerek ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamuru merdane ile açıp bir bardak ağzıyla keserek daireler çıkarın.
Dairelerin kenarlarını yükseltmek için hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şeritler oluşturabilirsiniz.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklarla dizip 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra tart jöleyi üzerindeki tarife meyve suyu ile pişirip kurabiyelerin üzerine sürün.
Jöle donduktan sonra servis yapabilirsiniz.

0 yorum on "Jöleli Kurabiye"

Yorum Gönder

İzleyicilerim