28.04.2009

Elma Tatlısı


Malzemeler
2 adet orta boy elma
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
Hazır krem şanti
Çikolata sosu
Çekilmiş ceviz içi

Yapılışı
Elmanın kabuklarını soyduktan çekirdeklerini temizleyip küp küp kesin.
Tencerenin içine toz şeker ve suyu koyup orta harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
Tencereye elmaları da ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte elmalar şurubu çekene kadar pişirin.
Elmaları servis tabağına alıp oda ısısına geldikten sonra süsleme görevini çocuğunuza verebilirsiniz.
Elmaların üzerine ceviz içini serptikten sonra istediği miktarda krem şantiyi sıkma poşetiyle rahatça süsleyebilir.
En son adım olarak da çikolata sosu sıkıp tatlıyı çocuğunuzla birlikte afiyetle kaşıklayabilirsiniz.

Öneriler
• Tatlıyı elma yerine armutla da hazırlayabilirsiniz.

0 yorum on "Elma Tatlısı"

Yorum Gönder

İzleyicilerim