21.03.2009

PEYNİRLİ KABAK DOLMASI


Malzemeler

6 dolmalık kabak
250 gr. peynir rendesi
1/2 bardak süt
Haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis
Dereotu
Tuz

Hazırlanışı

Kabakların başları kesilip içleri çıkartılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu ve isteğe bağlı olarak kuşbaşı et - salam - sosis etlerinden tercih edilen karıştırılıp kabakların içi doldurulur. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verilir. Peynir eriyince kabak dolmanız sıcak servise hazırdır.

0 yorum on "PEYNİRLİ KABAK DOLMASI"

Yorum Gönder

İzleyicilerim