9.08.2010

Sahlep Tarifi

0 yorum

Malzemeler :
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı patates nişastası
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 su bardağı süt
1 1/2 çorba kaşığı toz şeker
Tarçın (istenildiği takdirde)




Hazırlanışı :
Teflon tencerede nişasta, patates nişastası ve pirinç ununu hafif kavurun. Daha sonra süt ve toz şekeri katın.


Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Üzerine de istenildiği takdirde tarçın serpip servis yapın.

Çilekli Milkshake

0 yorum

Malzemeler:

1 top çilekli dondurma,
100 gr. çilek,
1 su bardağı soğuk süt,
Tozşeker.



Hazırlanışı:
Öncelikle çilekleri blendırdan geçirin. Karıştırıcıya aktarın. Soğuk süt ve çilekli dondurmayı ekleyin.
Not:Dilerseniz şeker de ilave edin. İyice çalkalayın. Bardağa aktarın. Buz parçaları ilave ederek servis yapın.

Çikolata Fıstık Ezmeli Milkshake

0 yorum

Malzemeler:

120ml vanilyalı dondurma
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
yarım bardak süt
çikolatalı dondurma
çırpılmış krema
dövülmüş fıstık ve parça çikolata



Yapılışı:
Vanilyalı dondurma ile fıstık ezmesini karıştırın. Sütü ekleyip blenderda çırpın. Üzerine iki top çikolatalı dondurma ilave edip krema ile tamamlayın. Fıstık ve çikolata parçalarıyla süsleyin.

Üzüm kompostosu

0 yorum

Malzemeler:

2 su bardağı üzüm tanesi (Kuru üzüm kullanacaksanız 1 su bardağı yeterli)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
İsteğe göre çubuk tarçın yada 2 adet kuru karanfil




Yapılışı:

Üzümleri ayıklayıp 1-2 su yıkayın. Orta boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Kompostonuzu 15 dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.

Vitamin Kokteyl

0 yorum

Malzemeler

  • 1 adet elma
  • 2 adet havuç
  • 1 domates
  • Yarım portakal

Hazırlanışı

Elmayı, domatesi ve havuçları yıkayın. Portakalı soyup çekirdeklerini çıkarın.

Sebzeleri ve meyvelerin kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra küçük küçük parçalara bölün.

Hepsini blendırdan geçirip, sularını çıkarın. İyice soğutup, bir limon dilimi ve isteğe bağlı buz parçacıklarıyla servis yapın.

İşte çocuğunuza vitamin deposu bir içecek. Afiyet olsun!

Ballı Elma Suyu

0 yorum

Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet elma
  • 2 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı

Limonu sıkın. Elmayı soyup çekirdeklerini çıkarın.

Elmayı küçük parçalara ayırıp, sıktığımız limonun suyuyla beraber meyve sıkacağına veya daha posalı olmasını istiyorsanız blendıra koyun.

İyice karıştırıp, içine 1 su bardağı sıcak suya karıştırılmış balı katın. Hepsini son bir kez daha karıştırıp çocuğunuzun en sevdiği bardağa koyun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Çok soğuk olmamasına dikkat edin ki çocuğumuzun boğazı şişmesin!

Afiyet olsun!

Vanilyalı Çilek Kompostosu

0 yorum

Malzemeler:
* 1 portakal
* 75 gr toz şeker
* 1 paket vanilya
* 500 gr çilek




Hazırlanması:
* Portakalı sıcak suyla yıkayıp kurulayın. Kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ardından portakalın suyunu sıkın. Portakal suyunu toz şekerle birlikte kısık ateşte ısıtın.
* Vanilyayı portakal suyuna ekleyip karıştırın. 5-10 dakika kadar pişirin. Dilerseniz çubuk vanilya da kullanabilirsiniz. Bunun için vanilya çubuğunu açıp içini tencereye boşaltın. Kabuğu süs olarak kullanabilirsiniz.
* Bu arada çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Bir kasede çilek ve portakal suyunu harmanlayın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Çocuklara Çilekli smoothie

0 yorum

2 KİŞİLİK
350 gr. çilek

50 gr. süzme yoğurt

Kaymaklı ve çilekli dondurma

Buz



3-4 parça buzu blenderda çevirin. Temizlediğiniz 350 gr. çileği ilave edin. Çilekler püre haline geldikten sonra 50 gr. süzme yoğurt, 2 top kaymaklı ve çilekli dondurmayı ekleyin. Bekletmeden servis yapın..

Çocuklara muzlu Milk shake

0 yorum

Malzemeler
1-2 Kişilik

- 1 büyük boy muz
- 2 su bardağı süt
- 2 büyük top vanilyalı dondurma
- 2 tatlı kaşığı bal

Üzeri için:
- Krem şanti
- Kakao





Hazırlanışı:
1- Muz,süt,dondurma ve balı blendıra koyup iyice karıştırın.
2- Şık bir kadehe servisini yapın.
3- Yarım paket krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
4- Sıkma torbasına doldurup milk shake'in üzerine sıkın.
5- Üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpin.

Çocuklara Meyveli Kaplar

0 yorum

Malzemeler:

Pötibör kaplar için

•1 paket Ülker Pötibör bisküvi - Sade
•2 çorba kaşığı erimiş tereyağı ya da margarin
•1 yumurta
•1-2 damla badem özü (Baharatçılarda bulabilirsiniz)




Krema için

•1/2 litre süt
•1 su bardağı toz şeker
•125 g. margarinin yarısı (yarım paket)
•2 çorba kaşığı un
•1 çorba kaşığı buğday nişastası
•1 yumurta
Süslemek için

•Kivi, çilek, meyveli jöle
Yapılışı:

1. Fırını 175 °C'de ısıtın.
2. Pötibör bisküvileri robotta çekin.
3. Pötibör kaplar için gerekli malzemeleri küçük bir kâsede iyice karıştırdıktan sonra elle yoğurarak hamur haline getirin.
4. Elinizle bastırarak muffin kaplarının içine yerleştirin.
5. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
6. Kalıpların içinde soğumaya bırakın.
7. Kremayı hazırlamak için bir tencereye yağ hariç tüm malzemeyi koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
8. Koyulaşınca 2 dakika daha karıştırın. Ateşten alıp yağı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin.
9. Pötibör kaplarınızı kalıptan çıkarın ve içlerini kremayla doldurun.
10. Üstlerine kivi ve çilekleri dizin.
11. Küçük bir kaşıkla, paket talimatına göre hazırladığınız jöleden meyvelerin üstünü örtecek kadar koyun.
12. Jöle kısmı donuncaya kadar, yaklaşık 1/2 saat dolapta bekletin.

Çocuklara havuçlu kurabiye

0 yorum

Malzemeler :

* 2 yumurta
* 1/2 p. kabartma tozu
* 1/2 p. vanilya
* 125 gr. margarin
* 1 çay b. pudra şekeri
* 1 çorba k. kakao




* 1 su b. un
* alabildiği kadar nişasta

Arası için:

* 3 havuç
* 1 çay b. tozşeker
* 1 tatlı k. tarçın

Üzeri için:

* 1 yumurta akı
* hindistan cevizi

Hazırlanışı :

Karıştırma kabınıza margarini alın üzerine pudra şekeri,yarım paket kabartma tozunu yarım paket vanilya ve 2 yumurtayı kırın ama bir yumurtanın akını ayırıyoruz.1 su bardağı unu ekleyin ve bir miktar kıvamına göre nişasta ekleyip yoğurun ve hamuru 2'ye bölün diğer hamurun üzerine 1 çorba kaşığı kakao ekleyin.Diğer hamurun üzerinede biraz nişasta ilave edin.Hamurladan kalıplar yardımıyla yuvarlak şekille çıkartın. Kurabiyenizin arası için ise havuçları rendeleyi ve bir tavaya alın üzerine toz şekeri ve tarçınıda ekleyip soteleyin. Zemine kakaolu hamurdan üzerine havuçlu karışmda üzerinede beyaz hamurdan koyun ve bu işlemi hamurlarınız bitene kadar tekrarlayın. Ayırdığınız yumurta sarısını ve hindistan cevizini karıştırp üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında kurabiyalerinizi pişirin.

Bisküvili Kremalı Minik Kekler

0 yorum

Malzemeler :
2+1/2 kap normal un ( 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1+2/3 kap şeker (1,5 su bardağı)
1 kap süt (1 su bardağı)
125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı
2 tatlı kaşığı vanilya
3 yumurta beyazı




1,5 paket parçalanmış kakaolu, kremalı bisküvi (Ülker Tempo veya benzeri)
(Bisküvilerden birazını keklerin üzerini süslemek için ayıralım)

Üzerini süslemek için :
1 paket krem şanti
1 bardak (200 ml) soğuk süt


1) Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Muffin kalıbımızı veya kağıt kalıplarımızı yağlayalım.

2) Un, kabartma tozu ve tuzu birlikte bir kaba eleyelim. İçine şekeri ilave edelim. Süt, tereyağı ve vanilyayı ekleyerek mikserin düşük hızıyla yaklaşık 20 dakika kadar çırpalım. Yumurta beyazlarını da ilave edince mikseri orta hıza alalım ve 2 dakika daha çırpalım.

3) Son olarak, karışıma parçalanmış bisküvilerimizi ekleyelim ve tahta kaşıkla hafifçe karıştıralım.

4) Karışımı muffin kalıplarımıza dökelim. Yaklaşık 20 dakika, kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. Fırından alıp, soğumasını bekleyelim.

5) Bu arada krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre soğuk sütle çırpalım. Mini keklerimizin üzerine krem şantiyi sıkalım. Kremanın da üzerini parçalanmış büsküvilerle süsleyelim. Afiyet olsun

Çöp Kız Kurabiyesi

0 yorum
Malzemeler,

1 Paket Margarin (oda sıcaklığında)
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket gurme vanilin
1 Paket kabartma tozu
2 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
Süslemek için Pasta süsü




Hazırlanışı,

Derin bir kaseye margarini alıp elinizle iyice eritin.
Diğer tüm malzemeyi ekleyip aldığı kadar un ile orta sertlikte hamur elde edin.
Hamuru yarım saat dinlendirip tekrar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fotoğraftaki gibi kol, bacak, gövde ve kafasını yapın.
Çöp kızın eteğini yapmak için yine ceviz büyüklüğünde parça koparıp merdane yardımıyla açın.
Üçgen şeklinde kesip gövdenin alt kısmına yumurta akı sürerek yapıştırın.
Hamur bitene kadar bu işlemi yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pasta süslerinin yapışması için bir miktar sıvı yağ sürün.
Beli, kolu, bacakları ve kafası açıkta kalacak şekilde fotoğraftaki gibi pasta süsüyle kaplayın.
En son dilediğiniz gibi saç yapıp servis tabağına alın.

Not : Yapışkanlığı sağlamak için sıvı yağ kullanmak istemiyorsanız,taneleri olmaması kaydıyla çok az miktarda kayısı reçeli de sürerek bu işlemi yapabilirsiniz.Böylelikle kurabiyelerinize çok daha lezzet katmış olursunuz.

Renkli Mini Süslü Kekler

0 yorum

Malzemeler,
3 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı soğuk su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
Yeterince un
Süslemek için glazür




Hazırlanışı,


Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Üzerine tüm malzemeyi ekleyip tekrar çırpın.
Yeterince un ile boza kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın.
Düz bir fırın tepsisini yağlayıp içine kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 35 dakika pişirin.
Kek soğuduktan sonra su bardağının ağız kısmıyla halkalar çıkarın.
Servis tabağına yerleştirip dilediğiniz renklerdeki glazürlerle süsleyerek servis yapın.
Not: Dr. Oetker'in 4 ayrı renkte glazürlerini market raflarında rahatlıkla bulabilirsiniz.


Afiyet Olsun

Beyaz Çikolatalı TopKek

0 yorum

Malzemeler,
3 adet yumurta
2 su bardağı un
5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Üzeri için,


Yarım paket hazır beyaz çikolata sosu
1 su bardağı süt
Pasta süsü
Hazırlanışı,




Şeker ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
Yumurtalı karşıma sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın.
Unlu karışımı yavaş yavaş kaba ilave edip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp kek karışımının yarısı dökün.
Kakaoyu kalan kek hamuruna ilave edip karıştırın.
Kakaolu kek hamurunu fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
Beyaz çikolata sosunu 1 bardak sütle üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Kek piştikten sonra fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Keki küçük karelere bölün.
Her bir parçayı beyaz çikolata sosuna batırın.
Soslu kekleri mini kek kalıplarına ya da düz bir tabağa yerleştirin.
Soğuması için buzdolabında bekletin.
Üzerini pasta süsüyle süsleyin.

Krem Şantili Topkek

0 yorum

Malzemeler,
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Süt

bonbon




Hazırlanışı,


Derin bir kapta şeker ve yumurtayı köpürene dek mikserle çırpın.
Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
Kek kağıtlarını küçük topkek kalıplarının içine yerleştirin.
Kek karışımını bir parmak boşluk kalacak şekilde kağıtlara pay edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Fırından çıkardığınız topkeklerin üzerini krem şantiyle ve bonbonlarla süsleyin.

Püf Noktası: Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdanı keke batırın. Kürdana hamur bulaşmıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.

Çocuklara Ev yapımı Muzlu Puding

0 yorum

MALZEMELER
1 Kilo süt
1 Su bardağı toz şeker
2 Adet muz
1 Paket vanilya
3 Çorba kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı margarin
Dilimlenmiş muz ve yeşil fıstık




HAZIRLANIŞI: Bir tencereye soğuk sütü, toz şekeri koyup kaynatıyoruz. Nişastayı biraz su veya süt ile akıcı kıvama getiriyoruz. Tenceremizdeki süte nişastayı ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Biraz pişirip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca muzu soyup robottan geçiriyoruz. Pudingimizin üzerine döküyoruz. Vanilyayı da ilave edip mikserle 3-4 dakika karıştırıyoruz. İstediğimiz kaselere veya kup bardaklara koyup ılıdıktan sonra buz dolabına koyup soğutuyoruz. Üzerine dilimlenmiş muz ve yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.

Ev yapımı Çilek Soslu Vanilyalı puding

0 yorum

MALZEMELER -10kişilik
1 Kilo süt
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
4 Çorba kaşığı nişasta

Sosu için
500 gr çilek
4 Çorba kaşığı pudra şekeri




HAZIRLANIŞI: Tencereye sütü döküyoruz. Süt kaynamaya başlayınca toz şekeri ilave ediyoruz. Diğer bir tarafta nişastayı, vanilyayı, bir çay bardağı soğuk suyu koyup eritiyoruz. Daha sonra yavaş yavaş nişastalı karışımı kaynamakta olan sütün
üzerine döküyoruz. Kıvamı çok açık ise geriye kalan harcın tamamını döküyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kadar sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Sıcakken kaselere boşaltıyoruz. Her kaseyi bir parmak eksikliğinde dolduruyoruz. Pudinglerimiz soğuyunca üzerine ayıklanmış yıkanmış çilekleri üzerine pudra şekeri koyup püre haline getiriyoruz. Kaselerin hepsine paylaştırıyoruz. Buzdolabında soğuduktan sonra rendelenmiş bitter çikolata döküp servis ediyoruz.

Not: Üzerini taze nane ile süsleyebilirsiniz.




FINDIKLI KİRAZ KURABİYE

0 yorum

200 gr.pötibör bisküvi
1 kahve fincanı eritilmiş ılık margarin
2 çorba kaşığı süt
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı fındık içi
2 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı vişne suyu
1-2 damla kırmızı gıda boyası
3 çorba kaşığı toz şeker
100 gr.kurutulmuş kiraz sapı

Hazırlama süresi:20 dk.





Bisküvileri robottan geçirip geniş bir kaba alın.Margarin,süt,limon kabuğu,çekilmiş fındık,bal,vişne suyu ve kırmızı gıda boyasını ekleyip yoğurun.
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Yuvarlak hamurların ortalarına birer fındık yerleştirip tekrar yuvarlayın.Tek tek tozşekere bulayıp servis tabağına dizin,üzerlerini kiraz sapları ile süsleyin.

not

:Servis zamanına kadar buzdolabında saklarsanız daha iyi olur,toz şekere bulandığı için oda sıcaklığında bir müddet sonra şekerler kendini salıyor.

Kayısılı Cevizli Şekerleme

0 yorum

Malzemeler: 10-12 kişilik
10 adet pötibör bisküvi
20 adet kayısı
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 adet muz
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kakao




Hazırlanışı: Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin. Hazırladığınız karışımdan sıkma pompası ya da elinizle minik şekerlemeler yapın. Şekerlemeleri ceviz bulayıp dolapta 1 saat bekletin. Kalan kayısıları ikiye bölüp servis tabağına döşedikten sonra şekerlemeleri üzerine yerleştirip servis yapın.

Sevimli Hayvancıklar Tarifi -2 yaş üstü

0 yorum

MALZEMESİ
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı su
Aldığı kadar un



HAZIRLANIŞI:
Oda ısısında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı, vanilya ve suyu koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamuryoğurun. Hamuru merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açıp çeşitli hayvan kalıpları ile kesin. Yağlanmış fırın tepsisine koyup 170 derece ısıtılmış fırında beyaz renkte pişirin. Soğuyunca servis yapın.

8.08.2010

Vişneli İrmik Prenses

0 yorum

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 50gr margarin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı vişne
  • Süslemek için şam fıstığı

Yapılışı:

  • Derin bir tencerede sütü, şekeri ve irmiği karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Ateşten indirdikten sonra içine vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın.
  • Tatlı hafif ılındıktan sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini ilave edip karıştırın.
  • Vişnelerin varsa çekirdeklerini çıkarın.
  • Servis kasesinin içine irmikli muhallebinin yarısını dökün.
  • Üzerine kalan vişneleri dizin. Vişnelerin üzerine kalan muhallebiyi döküp, düzeltin.İiyice soğutup, şamfıstığı ve taze vişne ile süsleyip, soğuk olarak arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis yapın.

Not: Mevsimine göre vişne yerine çilek kullanabilirsiniz.

Muzlu Pastacıklar

0 yorum

Malzemesi:
Pandispanya:
3 yumurta
3 çorba kaşığı ılık su
1,5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu




Kreması:1 paket vanilyalı puding paketin üzerinde yazan süt miktarı
5-6 muz
Üzeri için:çikolata glazürü
file badem
çikolata rendesi
hindistan cevizi
1. Pandispanyayı hazırlamak için derin bir kaba yumurtalar, ılık su ve tozşeker alınır. Mikserle tozşeker eriyip, yumurtalar köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpılır. Un ve kabartma tozu ellenerek yumurta karışıma ilave edilip yavaşca karıştırılır. Fırın tepsisine, yağlı kağıt üzerine hamuru dökünüz. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20-25 dakika pişiriniz.2. Vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pudingi soğmaya alıp ara sıra karıştırın ki üzerinde kaymak oluşmaması için. Soğuk pudingi soğmuş pandispanyaya yayın. Üzerine soyulmuş, uzunlamasına ikiye kesilmiş muzları yerleştirin. Keskin bir bıçak ile muzların etrafını keserek küçük pastacıklar elde edin. Çikolatalı glazürü benmari usulü eritip, muzları tamamen kaplayacak şekilde üzerlerine yayalım. Glazür donmadan file badem, çikolata rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyelim. 1 saat buzdolabında soğutup servis edelim.
Not:Çikolatalı glazür bulayamayanlar çikolatayı benmari usulü ertip için biraz margarin katıp, bu karışım ile muzları kaplayabilir..

Ballı Kule

0 yorum

İçindekiler:

1 poşet muzlu puding
1 poşet kakaolu puding
6 su bardağı süt
1 çay bardağı bal
1 limon kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu



Hazırlanışı:

1 poşet muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz).
1 poşet kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin.
1 çay bardağı balın içine 1 limon kabuğu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin.
Kaynamaya başladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın.
Pudingleri tabaklara ters çevirin, üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.

Kadayıfta Çikolata Rüyası

0 yorum

Malzemeler :
300 gr. tel kadayıf
1 kase ceviz
1 çorba k. kakao

2 çorba k. damla çikolata
yarım çay b. sıvıyağ

Şerbeti için:

3 su b. su
3 su b.toz şeker
1 dilim limon






Hazırlanışı :
300 gr. tel kadayıfı kesin.Bir karıştırma kabına alın.Üzerine sıvıyağ ve kakao ilave edip elinizle didikleyin.Fırın tepsisini margarin veya tereyağı ile yağlayın.Tepsiye kakolu tek kadayıfın yarısını alın.Elinizle bastırın.Üzerine ceviz ve damla çikolata ilave edin.

Diğer kalan kadayıfı fırın tepsisine alıp iyice bastırın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 3 su bardağı su,3 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip kaynatın. Kadayıf tatlısı fırından çıktıktan sonra üzerine şerbeti dökün.Üzerine dondurma ile servis edin.

Fırında Şeftali Tatlısı

0 yorum

Malzemeler :
3 şeftali
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
2,5 su b. süt
1 tatlı k. vanilya






Hazırlanışı :
2.5 su bardağı sütü kaynamaya bırakın.Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Çırpma teliyle yumurtaları karıştırın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve tekrar karıştırın.Üzerine 1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı nişasta ilave edin ve iyice karıştırın.

3 adet şeftalinin kabuklarını soyun.Şeftalileri parçalayıcıdan geçirip püre kıvanmına getirin.Yumurtalı karışımların içine şeftali püresini ilave edin.Üzerine 1 tatlı kaşığı vanilya ve 2.5 su bardağı sıcak olan sütü ilave edip tüm malzemyi karıştırın.Fırın kabına şeftali tatlısını ilave edin.Yuvarlak bir fırın tepsisine su ilave edin.Fırın tepisisine fırın kabını ilave edin.Öneden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.

Elmalı İrmik tatlısı

0 yorum

Malzemeler:
1kg.Süt
9Yemek kaşığı İrmik
11Yemek kaığı şeker

İç malzemesi:
3Rendelenmiş Elma
1/2Çay bardağı şeker
1Çay kaşığı tarçın

Üzeri için:
6Tane Bisküvi(robotta çekilmiş)
Biraz robotta çekilmiş ceviziçi



Yapılışı:
İlk olarak rendelenmiş elmalar,yarım çay bardağı şeker ve tarçın ocakta suyunu çekene dek pişirilir..
Bir tencereye irmik,şeker ve süt alınıp devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir..
Islatılmış bir borcama veye kalıba tatlının yarısı dökülüp üzerine hazırlanan elmalı harç yayılır ve onun üzerinede tekrar tatlının kalanı dökülür..
Çekilmiş ceviziçi ve bisküvi karıştırılıp tatlının üzerine serpilir...soğuduktan sonra buzdolabına alınır..


Pudingli kurabiye

0 yorum

Malzemeler
1 paket çilekli puding
1 çay bardağı süt
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
alabildiği kadar un




Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Cevizden daha küçük toplar koparıp şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Çikolatalı Çocuk Dondurması

0 yorum

Malzemeler:

1 Litre Süt
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Adet Yumurta
1 Kaşık Nişasta
2 Kaşık Kakao
1 Paket Vanilya
50 Gr Sütsüz Çikolata





Hazırlanışı:

Bakır bir tencerede şeker, yumurta, nişasta, kakao, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kaynar süt yavaş yavaş ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz kesilir.)

Karıştırarak soğutulur. Vanilya ve rendelenmiş çikolata konur. 10 dakika kadar çırpılır. Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur.

Ara sıra karıştırılır. Donduma kaşığı ile servis kuplarına alınarak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Kirpi Börek

0 yorum

Malzemeler: 5-6 kişilik
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 şişe maden suyu
üzeri için: 4 adet sosis
2 adet patates
150 gram hellim peyniri




kızartmak için: sıvıyağ
süslemek için: patlıcan ve siyah zeytin

Hazırlanışı: Kirpinin bedenini yapmak için yumarlak bir kabın içine yufkalardan birini serin. Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın üzerine yerleştirin. Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine bu karışımı dökün. Kenarlarından taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın. Halka doğranmış sosis ve iri küp şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kürdanlara geçirin. Pişen böreğin üzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kürdan olacak şekilde dizin. Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın. Zeytinle göz şekli verin.

Sofra Dergisi Haziran 2007 sayısından alınmıştır

Sebzeli Ponpon,Hamur Kızartması

0 yorum

Malzemeler,

2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 kâse haşlanmış mısır
Çeyrek demet doğranmış maydanoz
1 adet domates




1 adet biber
Hazırlanışı,

Domates ve biberi incecik doğrayın.
Mısırları yıkayıp suyunu süzdürün.
Derin bir kaba un ve kabartma tozunu ekleyin.
İçine tuz, yumurta ve sütü ekleyip karıştırın.
Karıştırma kabına domates, biber, maydanoz ve mısırı ekleyip karıştırın.
Orta derinlikte bir tavanın yarısına kadar sıvıyağ ekleyip kızdırın.
Sebzeli hamurdan 1 yemek kaşığı alıp tavada iki tarafını kızartın.
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Pişen sebzeli hamurları havlu kağıda alıp fazla yağını süzdürün.
Afiyet olsun

Çocuklara Cevizli Kaplumbağalar

0 yorum

malzemeleri
125 gram tereyağı
3 su bardağı un
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı süt




2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
İç malzemeler
1,5 su bardağı ceviz kırığı iyice ufalanmış
1 çorba kaşığı toz şeker
tarifi
Tereyağı benmari usulü eritilmeye bırakılır. Kuru malzemeler yoğurma kabında karıştırılıp ortası havuz şeklinde açılır. Erimiş tereyağı, süt ve yumurtalar eklenip yoğrulur. 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
İç malzeme için ceviz ve şeker karıştırılıp beklenir.
Dinlenen hamurdan gövde, baş ve ayaklar için çeşitli büyüklükte toplar yapılıp gövde ve baş hamurunun ortasına cevizli içten konulup yuvarlanır. Parmağınızı suya batırark baş, gövde ve ayaklar birbirine yapıştırılır. Yumurta akı kullanarak da yapabilirsiniz.. Oluşturulan kaplumbağalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilp üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilip 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Fırından çıkıp ılınınca servis edilir..

Çocuklara salamlı Çiçek ekmek

0 yorum

300 gr un
120 ml süt
1/2 maya
50 ml Su
50 ml yağı
1 kašičisa tuz
1 / 2 çay kaşığı şeker
jambon
1 yumurta

keten tohumu




resimleri takip ederek içinde salam olan tuzlu bir ekmek yapın. Ortasına da, keten tohumlarına bulanmış bir hamur topu yerleştirin.

Cordon Blue

0 yorum

Malzemeler,

2 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
2 dilim kaşar peyniri
4 dilim salam
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Galeta unu




Hazırlanışı,

Kekik, karabiber, kırmızı biber ve tuzu düz bir tabakta karıştırın.
Tavuk etlerini baharatlı karışımda 10 dakika bekletin.
Kaşar peynir ve salamı tavuk etinin ortasına koyun.
Tavuk etini rulo şeklinde sarıp galeta ununa batırın.
Kızgın ve bol yağda iki tarafını da kızartın.
Afiyet olsun

Çocuklara Milföyde Tavuk Budu

0 yorum

malzemeleri
4 adet tavuk baget
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 adet limon
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz




tarifi
1 havucu soyup kalin dilimleyiniz,1 adet kabugu soyulmus sogani, 1 adet limon kabugunu ve 4 adet tavuk budunu üzerine 1 cay kasigi tuz atip haslayiniz. Haslanan tavuklari cikariniz biraz sogumasini bekleyiniz. Soguduktan sonra derilerini elinizle siyirip bir kagit yardimiyla üzerindeki suyu kurutunuz.
Firin tepsisini margarinle yaglayiniz. 1 milföy hamurunu aliniz ve tavuk budunu kaplayiniz. Bunu bütün tavuk budlarina yapiniz. Bütün tavuklari kapladiktan sonra üzerlerine 1 yumurtanin sarisini sürünüz. 180 derece isitilmis firinda 15-20 dakika pisiriniz.

Çocuklara Köfte adam

0 yorum

Malzemeler
Hamburger eti
Sarı ve kırmızı biber
Marul
Zeytin yada üzüm
Kiraz domates
Haşlanmış patates




Hazırlanışı
Hamburger etini az yağda yanmaz tavada kızartın.
Marulları tabağa yerleştirin.
Hamburger ekmeğini koyup, şekildeki gibi kaşlarını, gözlerini ve ağzını yapın.

Süpriz Köfteli Börek

0 yorum

Malzemeler :
* 6 milföy hamuru

KÖftesi için:

* 250 gr kıyma
* 1 soğan
* kurutulmuş ekmek
* 1 tatlı k. salça




* havuç
* mısır
* kekik,tuz,kimyon
* pulbiber,karabiber

Üzeri için:

* 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı :

İlk olarak böreğin köftesi hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına kıyma, ince doğranmış kuru soğan, 1 tatlı k. salça, haşlanmış mısır ve alabildiği kadar kurutulmuş ekmek alınarak tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra köfte yoğrulur. Daha sonra 3 milföy yaprağı yanyana konularak 2 sıra halinde dizilir. Tüm kenarlar bastırılarak iyice birbirine yapışması sağlanır. Daha sonra hamurun uzun kısmına köfte konur. Üzerine havuç uzun bir şerit şeklinde konularak hamur rulo yapılır.Böreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek üzerine bıçak ile çizikler atılır. Bir süre bekeltildikten sonra 170 derecelik fırında pişirilir.

Mantarlı Tavuk sarma

0 yorum

MALZEMELER

6adet tavuk pirzola-iyice inceltilmiş ve kemikleri çıkarılmış olacak-
200 gr kadar mantar
4-5 adet çarliston biber
1 kaşık zeytinyağı
1 diş sarmısak
tuz,karabiber



YAPILIŞ

Tavuk pirzolaları alırken iyice incelttirin ve kemiklerini çıkartırın.Dilerseniz bu işlemi evde kendiniz de yapabilirsiniz.(ben kemikleri atmayıp ayırın diyorum,limonlu çorba yaparsınız)
Mantarları ve biberleri ince ince doğrayın.Zeytinyağını ısıtın,bir diş sarmısağı içinde kısa bir süre soteleyin.Mantar ve biberleri ilave edin,sotelemeye devam edin.Biraz tuz ve biber ilave edin.Mantarlar pişince ateşten alın.
Tavuk pirzolaların arasına bu karışımı yayın ve güzelce sarın.Pek gerek olmuyor ama gerekirse kürdanla tutturabilirsiniz.Birleşme yerini alta getirerek fırına dayanıklı bir kaba sıralayın.Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
200 derece fırında 1 saat pişirin.

Çocuklara tavuk Köftesi-1 yaş üstü

0 yorum

• 400 gr. tavuk kıyma
• 2-3 dilim ekmek (bayat)
• 1 adet yumurta
• az tuz
• 7-8 dal maydanoz
• 1 yemek kaşığı galeta unu
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ



hazırlanışı:

Maydanozu temizleyip, ince ince kıyın. Kıymaya ekmeği, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdıktan sonra yuvarlayıp, yassıltın.

Yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Köfteleri önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar galeta ununa bulayın.

Sıvı yağı teflon tavada ısıtın. Köftelerin önce bir tarafını, sonra diğer tarafını pembeleşinceye kadar orta sıcaklıkta
kızartın.

ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE

0 yorum

MALZEMELER
• 500 gr Kıyma
• 1 Adet kuru soğan
• 1 Adet yumurta
• 1 Çay bardağı galeta unu
• Tuz
Karabiber
• Kimyon
• Kekik



İç Harcı İçin
• 500 gr Ispanak
1 Adet kuru soğan
• 2 Diş sarımsak
• 1 Çorba kaşığı salça
• 1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• Sıvıyağ • Tuz • Karabiber • Su

HAZIRLANIŞI:

Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıp galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu, kekiği koyup yoğuruyoruz. Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Başparmağımızı suyla ıslatıp köftelerin içini çukurlaştırıyoruz. Çanak şekline getiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Diğer tarafta ıspanağı yıkayıp doğruyoruz. Üzerine kuru soğanı sarımsağı doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Soğanı, sarımsağı kavuruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra ıspanağı ilave edip kavuruyoruz. Tuzunu, biberini ilave ediyoruz. Fırında pişen köftelerin içine doldurup üzerine rendelenmiş kaşar peynirleri serpiyoruz. Bir tavanın içerisine sıvıyağ koyup üzerine salçayı koyup biraz kavurduktan sonra su ilave ediyoruz. Kaynayınca köftelerin üzerine döküyoruz. Tekrar fırına gönderiyoruz. Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra pilav ve patates ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Ciğer Köftesi

0 yorum

1 adet kuzu ciğeri
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
Kimyon
Yarım demet maydanoz
2 adet yeşil soğan
Tuz
Karabiber




Kuzu ciğerinin zarını soyup fındık büyüklüğünde küçük parçalara ayırın. Robotta püre haline getirin. Bulguru ayıklayıp yıkayın. Süzülmeye bırakın. Karabiber, kimyon, bulgur ve unu ciğere katıp iyice karıştırın.


1 lt. suyu kaynatıp tuzla tatlandırın. Hazırladığınız karışımdan limon büyüklüğünde köfteler yapın. Kaynayan suyun içinde 15 dakika haşlayın. Pişen köfteleri delikli bir süzgece alın. Diğer tarafta margarini eritin.
Yeşil soğan ve maydanozu temizleyip, ince ince kıyın.

Ciğer köftelerini bir tabağa alıp üzerine erittiğiniz margarini gezdirin. Kıyılmış yeşil soğan ve maydanozla süsleyip servis yapın.

EKMEKLİ TAS KEBABI

0 yorum

MALZEMELER:

-400 gr kuşbaşı et
-2 adet orta boy kuru soğan
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-2-3 adet yeşil biber
-3 adet orta boy domates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-Tuz, karabiber, kekik
-2 adet hamburger ekmeği



YAPILIŞI:

Öncelikle etler bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra kuru soğan ve biberler doğranır ve zeytinyağ ilavesiyle birlikte etlere ilave edilir. Kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler ilave edilir. Salçası da eklendikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su eklenir. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekik de eklenerek orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar kaynadıktan sonra da kısık ateşte etler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

Diğer taraftan hamburger ekmekleri ortadan ikiye bölünür ve içleri doldurulacak şekilde boşaltılır. Sonra da bu ekmekler fırında hafifçe kızartılır ve pişen tas kebabı içlerine paylaştırılır. En son olarak da doldurulmuş bu ekmeklerin üzerine etin suyundan gezdirilir ve maydonoz ve nane yapraklarıyla süslendikten sonra servis yapılır.

Tavuklu Domates dolması

0 yorum

Malzemeler

6 adet iri domates

2 su bardağı haşlanmış ve küp küp doğranmış tavuk

½ su bardağı ince kıyılmış yağ biberi

½ su bardağı haşlanmış mısır

1, ½ çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı soğan

¼ su bardağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı

¼ su bardağı limon suyu


1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

1 çorba kaşığı hardal ( eğer sevmiyorsanız koymayabilirsiniz)

1 çorba kaşığı mayonez

Karabiber, tuz

Süslemek için marul ya da ıspanak yaprağı

Yapılışı

Domateslerin üst kısımlarının 1,5 cm altından keserek, kestiğiniz kısmı şapka gibi çıkartın. İçlerini oyun ve kağıt havlunun üzerine ters çevirerek süzülmelerini sağlayın.

Diğer tarafta tavuk, yağ biberi, mısır, soğan ve maydanozu karıştırın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, hardal, mayonez, karabiber ve tuzu da ekleyerek iyice karıştırın.

Domateslerin içine marul / ıspanak yaprağını koyun ve içine hazırladığınız tavuklu karışımı doldurun.

Bebek Beğendi Tarifi

0 yorum

MALZEMESİ
2 adet kabak
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz
250 gr. kuşbaşı tavuk but
1 adet kuru soğan
2 adet domates
Tuz



HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı tavuk butlarını tencerede kavurun. İnce kıyılmış soğanı ve rendelenmiş domatesleri katıp kavurun. Az tuz ekleyip üzerine bir çay bardağı su katıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları kazıyıp rendeleyin. Bir tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Diğer tarafta tencerede, tereyağma unu ilave edip kavurun. Sütü ve kabakları katıp az tuz ekleyin. Devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kabakları tabağa alıp üzerine tavukları koyup servis yapın.


İzleyicilerim